Za više informacija, pozovite: +381 11 405 64 68 ili +381 69 114 00 09

Korpa

Besplatna dostava na teritoriji Beograda i Niša

Brza isporuka na adresu kupca

24/7 Podrška

Šta su to namenski čajevi?

U knjizi dr.Jovana Tucakova ,,LEČENJE BILJEM,, Imate odgovor na ovo pitanje. Knjiga remek delo Tucakova koje toliko pokazuje povezanost čoveka I biljnog sveta, zavisnost čoveka od prirode.

U današnjem savremenom svetu čovek je promenio način života način ishrane gde su meso I mesne prerađevine pune aditiva svakodnevno u ishrani. Čovek je zaboravio da je po prirodi biljojed a ne mesojed, da meso koje unese u organizam potrebno je 48 sati da se svari ali unošenje svakodnevno da li nas organizam moze to da ispuni, pa sasvim sigurno dolazi do truljenja hrane u crevima jer je digestivni trakt predug.

Životinje mesožderi kod njih je digestivni trakt kratak te se brze izbacuju  izmet. Nije ni čudo što je toliko u porastu gojaznost, razne bolesti savremenog življenja jer jedemo hranu punu otrova, farbe i aditiva.  Aditivi su mamac za čovekov mozak a uzrok mnogim bolestima.

Dakle pored ovoga ima jos toliko stvari koje su odvojile čoveka od prirode od biljnog sveta, od jedinog saveznika za zdrav zivot. Dakle, ukoliko bismo se vratili prirodi i počeli da koristimo njene blagodati naš život bi se promenio a samim tim I naše zdravstveno stanje onda bi smo mogli reći ,,SVE BOLESTI SU IZLEČIVE ALI NE I SVI BOLESNICI,, znači prvi i osnovni korak leži u promeni života I način ishrane.

Trebamo koristiti što više hranu biljnog porekla, voće povrće, orašaste plodove I semenke biljaka, ribe I morskih plodova. ONI KOJI BUDU BUDU ČITALI OVAJ TEKST NEĆE SE SLOŽITI SA MNOM JER KAKO ĆE ONI ONDA ŽIVETI I RADITI NJIHOVE TEŠKE FIZIČKE POSLOVE KADA NE UNOSE PROTEINE KADA NE JEDU MESO, ODAKLE NIMA SNAGE ZA TAJ I TAKAV POSAO, KAKO ĆE IZGLEDATI KAO STRAŠILO KADA JE NEUHRANJEN.

Za ovakvo razmisljanje daću vam jedan vrlo prost primer: Najveća kopnena životinja je svakako Slon. Da li je Slon mesožder? Ne on je biljojed, koliko je velik a tek koliko snage ima, koliko je brži od čoveka sa svom svojom težinom. Da li je Slonu potreban protein, mineral vitamina ugljenih hidrata enzima koji su nosioci života?

Kako da koristimo biljke za pomoć pri lečenju kada obolimo?

Odgovor je da i to potvrđuje da svega toga ima dovoljno u biljkama. Ako damo poređenja radi da je prosečna težina Slona oko 5.000 kg i da on pojede dnevno oko 150 kilograma hrane to bi značilo negde oko 30gr. biljne hrane po jednom kilogramu, da i on živi oko 70 godina (kako se on leči). Iz ovoga vrlo lako možemo doći do zaključka da je u biljnom svetu HRANA I LEK. Bez obzira o kakvom oboljenju se radi ukoliko želimo da se lečimo prirodnim putem iako do tada nismo vodili uredan život što do sada nismo radili. Moramo odbaciti stare navike i krenuti u borbu protiv bolesti gde moramo verovati da je ono sto činimo  jedini ispravan postupak i nastaviti ekstremno s tim do pobede.

Najpre i pod hitno trebamo prestati da jedemo i da svoje obroke zamenimo isključivo sokovima od biljaka koje ćemo sami praviti pritom posebno praviti voćne sokove a posebno od povrća. Dnevna doza unosa sokova u organizam treba da bude od 3 do 3,5 litara što otprilike dođe oko 2dl na 1 sat. Šta se time postiže?

Svu energiju koju naš organizam stvara moramo usmeriti ka jačanju organizma u što kraćem roku, znači potrebno je smanjiti rad organa za varenje I svesti njegovu funkciju na 10%, a time dobijamo dve važne stvari.

Herba Ramonda - najbolji čajevi iz prirode
Herba Ramonda -Iz prrode sa ljubavlju

Prva je energija koju troše ti organi a druga je vrlo bitna jer putem sokova koji u sebi ne sadrže celulozu znači nema varenja, ubacujemo u rganizam sve što je potrebno za normalne dnevne potrebe.

Minerale, vitamine, protein omega 3 I 6, masne kiseline, enzime, nosioce zivota koji na ovaj nacin direktno ulaze u krvotok .

Ovako korišćenje sokova nije ništa drugo nego post, a istovremeno I priprema tela da očistimo najvećeg zagađivača u našem organizmu (zamislite vozite auto, I neko vam ubaci u aspuh nesto, zatvori ga samo jednu trecinu i auto stuca i nema snagu.

Istp se dešava i sa našim crevima) dakle moramo očistiti creva odnosno uraditi klistiranje , klistiranje a ne ispiranje modernim aparatima I za to postoje biljke koje mogu očistiti djepove creva I usisati iz njih otrov a potom ih stimulisati da rade normalno.

ZNAČI KOD SVAKOG ČOVEKA UZROČNIK SVAKE BOLESTI SU PROBLEM CREVA JER ODATLE OTROVI DOSPEVAJU U CELO TELO (ja vam ovo govorim iz iskustva sa ljudima koji su zatražili moju pomoć).

Zapamtite kada krenemo od uzroka problema možemo da rešimo a creva su 90% uzrok bolesti a ostalih 10% je sam čovek (vera i upornost).Ovo je jedan od osnovnih kanala koji izbacuju fekalije iz organizma i koji se mora očistiti jer tu se I vrši absorbcija hrane.

Kod najtežih bolesti postoje još dva osnovna čišćenja a to su urinarni trakt, bubrezi I bešika kao I jetra I žuč. U sveobuhvatnom lečenju prirodnom medicinom svakako je karakteristično kako ojačati, pokrenuti imunitet da se sam organizam izbori . Kada imate temperaturu primera radi 38 vi odete kod doktora i on vam prepise injekcije penicilina.

Šta dobijate time- mogućnost da se duže lečite i kandidu koja se time hrani znaci taj problem ne lečite a možete da dobijete još jedan mnogo gori problem . Moramo stimulisati ta bela krvna zrnca, naš odbrambeni sistem za jedan do dva stepena više i pobediti taj virus ali moguće je samo prirodnim putem. Sto se tiče prirodne medicine ima još puno toga kako, zašto i zbog čega.

Dakle spoznati biljku, prenositi s kolena na koleno, moc izlecenja biljem cajevima tinkturama nije dovoljno. Mnogi naši travari imaju kvalitetne čajeve ali način primene , upotrebe kao i pripreme je standardan: prokuvaj, procedi i upotrebi.

herba-ramonda-doo-upotreba-cajeva
čajna mešavina herba ramonda doo

Na žalost nije tako. Od svega najvažnije je kako pripremiti čajeve kada je njihova lekovita moć najdelotvornija, kako pripremiti i što je bitno, kako upotrebiti.

Biljni istant čajevi (tečni) proizvode se od svežih biljaka odnosno njenih sokova i spadaju u najbolje i najcelishodnije čajeve, jer su svežoj tek ubranoj ,bezmalo živoj biljci svi lekoviti sastojci  ostali nepromenjeni. Zbog toga su žive biljke fiziološki najaktivnije a samim tim i najlekovitije.

Druga vrsta čajeva odnosno čajne mešavine 1 i 2 su čajne mešavine od semena biljaka samlevene na poseban način kako bi zadržale eterična ulja a ne sagorela i isparila na mlinu. Ona se piju bez ceđenja, pa da li životinje kuvaju čaj?

Čajna mešavina 3,4 i 5 moraju biti potapane u hladnoj vodi i da prenoće da bi smo maksimalno iskoristili njihovo lekovito svojstvo.

Cilj naše proizvodnje namenskih čajeva će se proširiti  na ženske hormonske terapije , pomoć kod celulitisa, jačanje muških I ženskih reproduktivnih hormona,problema kod artritisa I izbacivanje mokraćne kiseline, čišćenje žuči od kamena za samo 4 dana , itd.